Cestni program velik finančni zalogaj

Foto: Žurnal24 Cestni program v Občini Mokronog - Trebelno je podhranjen, meni župan Anton Mave
Letošnji proračun. Od 6,7 milijona evrov načrtovanih odhodkov jih je petina namenjenih za cestno omrežje.
Oglej si celoten članek

V Občini Mokronog - Trebelno v letošnjem proračunu namenjajo 1,3 milijona evrov za vzdrževanje in obnovo cestnega omrežja. “Cestni program v občini je podhranjen,” je pojasnil tamkajšnji župan Anton Maver. Najdražja naložba je obnova ceste Sveti Peter–Drečji Vrh, ki je sicer že končana, a bo v celoti plačana šele v začetku prihodnjega leta. “Poleg tega je veliko vzdrževalnih del,” je pristavil.

Sofinancirali državno cesto
Občina vzdržuje skoraj 155 kilometrov lastnih kategoriziranih cest. Od tega je javnih poti skoraj sto in lokalnih cest skoraj 60 kilometrov. Imajo pa tudi 16 kilometrov državnih cest. V slabem stanju je predvsem velik del državne ceste R215. “Dolgo smo se bojevali za obnovo 500 metrov dolgega odseka od Martinje vasi do Mokronoga,” je razložil Maver in dodal, da se jim je z Direkcijo Republike Slovenije za ceste uspelo dogovoriti za obnovo, ker je občina k 70 tisočakov vredni naložbi prispevala deset tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.