Slovenija
19 ogledov

Cestni program velik finančni zalogaj

Cestni program v Občini Mokronog - Trebelno je podhranjen, meni župan Anton Mave Žurnal24 main
Letošnji proračun. Od 6,7 milijona evrov načrtovanih odhodkov jih je petina namenjenih za cestno omrežje.

V Občini Mokronog - Trebelno v letošnjem proračunu namenjajo 1,3 milijona evrov za vzdrževanje in obnovo cestnega omrežja. “Cestni program v občini je podhranjen,” je pojasnil tamkajšnji župan Anton Maver. Najdražja naložba je obnova ceste Sveti Peter–Drečji Vrh, ki je sicer že končana, a bo v celoti plačana šele v začetku prihodnjega leta. “Poleg tega je veliko vzdrževalnih del,” je pristavil.

Sofinancirali državno cesto
Občina vzdržuje skoraj 155 kilometrov lastnih kategoriziranih cest. Od tega je javnih poti skoraj sto in lokalnih cest skoraj 60 kilometrov. Imajo pa tudi 16 kilometrov državnih cest. V slabem stanju je predvsem velik del državne ceste R215. “Dolgo smo se bojevali za obnovo 500 metrov dolgega odseka od Martinje vasi do Mokronoga,” je razložil Maver in dodal, da se jim je z Direkcijo Republike Slovenije za ceste uspelo dogovoriti za obnovo, ker je občina k 70 tisočakov vredni naložbi prispevala deset tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.