Četrti primer nove gripe

Foto: Žurnal24 main V
Iz Inštituta za varovanje zdravja so sporočili, da imamo v Sloveniji četrti primer nove gripe. Gre za žensko, ki je bila v stiku z okuženim moškim, ki se je vrnil iz Francije.
Oglej si celoten članek

Ženska je bila namreč na istem avtobusu kot moški, pri katerem so okužbo z novo gripo potrdili v sredo. Najverjetneje se je bolnica okužila že v Franciji in ne od moškega na avtobusu, predvidevajo na Inštitutu za varovanje zdravja.

"Zboleli osebi je epidemiolog svetoval, naj ostane doma, dokler kaže znake bolezni, da okužbe ne bo širila. Svetoval ji je tudi, naj omeji stike z drugimi osebami," je povedala prim. doc. dr. Alenka Kraigher z Inštituta za varovanje zdravja.

Epidemiologi so že stopili v stik z drugimi potniki, ki so potovali z istim avtobusom iz Francije kot oba okužena potnika, in jim svetovali, naj v prihodnjih dneh opazujejo morebitne spremembe zdravstvenega stanja.

Glede na to, da je bolezenska slika blaga, zdravniki pričakujejo hitro okrevanje. Tudi okrevanje ostalih treh bolnikov, okuženih z novo gripo, dobro poteka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.