Slovenija
18 ogledov

Četrti primer nove gripe

V Žurnal24 main
Iz Inštituta za varovanje zdravja so sporočili, da imamo v Sloveniji četrti primer nove gripe. Gre za žensko, ki je bila v stiku z okuženim moškim, ki se je vrnil iz Francije.

Ženska je bila namreč na istem avtobusu kot moški, pri katerem so okužbo z novo gripo potrdili v sredo. Najverjetneje se je bolnica okužila že v Franciji in ne od moškega na avtobusu, predvidevajo na Inštitutu za varovanje zdravja.

"Zboleli osebi je epidemiolog svetoval, naj ostane doma, dokler kaže znake bolezni, da okužbe ne bo širila. Svetoval ji je tudi, naj omeji stike z drugimi osebami," je povedala prim. doc. dr. Alenka Kraigher z Inštituta za varovanje zdravja.

Epidemiologi so že stopili v stik z drugimi potniki, ki so potovali z istim avtobusom iz Francije kot oba okužena potnika, in jim svetovali, naj v prihodnjih dneh opazujejo morebitne spremembe zdravstvenega stanja.

Glede na to, da je bolezenska slika blaga, zdravniki pričakujejo hitro okrevanje. Tudi okrevanje ostalih treh bolnikov, okuženih z novo gripo, dobro poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.