Čez mejo s 131 ponarejenimi osebnimi izkaznicami

Foto: PU Novo mesto Denar Foto: PU Novo mesto Denar Foto: PU Novo mesto Ponarejeni dokumenti Foto: PU Novo mesto Ponarejene osebne izkaznice Foto: PU Novo mesto Najdeni predmeti
Na mejnem prehodu Obrežje so policist našli 131 ponarejenih osebnih izkaznic in potni list. Romun in Moldavijec sta imela poleg ponarejenih dokumentov pri sebi tudi nekaj več kot 13.000 evrov in 1300 ameriških dolarjev.
Oglej si celoten članek

31-letni Romun in 27-letni Moldavijec sta poleg dokumentov in denarja v potovalni torbi spravila še prenosni računalnik, več kot 50 kosov zaščitne folije, napravo za plastificiranje, skener s tiskalnikom in deset mobilnih telefonov.

Serijske številke z izkaznic, ki so bile prijavljene kot ukradene

Novomeški kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je na večini ponarejenih dokumentov z različnimi osebnimi podatki in serijskimi številkami fotografija 31-letnega osumljenca in še treh neznanih moških. Pri kontrolah serijskih številk so ugotovili, da je bilo več dokumentov s temi serijskimi številkami prijavljenih kot ukradenih. 31-letni osumljenec je že stari znanec policistov, saj so ga na območju evropske unije že obravnavali zaradi kaznivih dejanj ponarejanja listin in goljufij.

Za osumljenca je preiskovalni sodnik že odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, v kateri sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.