Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Čez mejo s 131 ponarejenimi osebnimi izkaznicami

Ponarejene osebne izkaznice
1/5
PU Novo mesto
Na mejnem prehodu Obrežje so policist našli 131 ponarejenih osebnih izkaznic in potni list. Romun in Moldavijec sta imela poleg ponarejenih dokumentov pri sebi tudi nekaj več kot 13.000 evrov in 1300 ameriških dolarjev.

31-letni Romun in 27-letni Moldavijec sta poleg dokumentov in denarja v potovalni torbi spravila še prenosni računalnik, več kot 50 kosov zaščitne folije, napravo za plastificiranje, skener s tiskalnikom in deset mobilnih telefonov.

Serijske številke z izkaznic, ki so bile prijavljene kot ukradene

Novomeški kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je na večini ponarejenih dokumentov z različnimi osebnimi podatki in serijskimi številkami fotografija 31-letnega osumljenca in še treh neznanih moških. Pri kontrolah serijskih številk so ugotovili, da je bilo več dokumentov s temi serijskimi številkami prijavljenih kot ukradenih. 31-letni osumljenec je že stari znanec policistov, saj so ga na območju evropske unije že obravnavali zaradi kaznivih dejanj ponarejanja listin in goljufij.

Za osumljenca je preiskovalni sodnik že odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, v kateri sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.