Cigarete dražje za 10 centov

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Najbolj prodajane cigarete Boss in West bodo s 1. aprilom dražje za 10 centov. Delež davščin v maloprodajni ceni cigaret znaša več kot tri četrtine.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz Tobačne Ljubljana se bo 1. aprila trošarina povečala iz najmanj 77 evrov na tisoč kosov cigaret na najmanj 80 evrov za tisoč kosov cigaret, kar je 3,9-odstotno povečanje.

Maloprodajna cena znamk Boss in West se bo tako povišala za 0,10 evra na zavojček, to je s sedanjih 2,60 evra na 2,70 evra. Z drugimi besedami to pomeni, da se bodo cigarete podražile za 3,8 odstotka.

"Davčna obveznost Tobačne Ljubljana se bo na podlagi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o trošarinah s 1. aprilom povečala pri najbolj prodajanih znamkah Boss in West za 2,6 odstotka, kar pomeni, da znaša delež davščin v maloprodajni ceni več kot tri četrtine ali 76,9 odstotka," so zapisali v Tobačni Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.