Slovenija
27 ogledov

Cigarete dražje za 10 centov

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Najbolj prodajane cigarete Boss in West bodo s 1. aprilom dražje za 10 centov. Delež davščin v maloprodajni ceni cigaret znaša več kot tri četrtine.

Kot so sporočili iz Tobačne Ljubljana se bo 1. aprila trošarina povečala iz najmanj 77 evrov na tisoč kosov cigaret na najmanj 80 evrov za tisoč kosov cigaret, kar je 3,9-odstotno povečanje.

Maloprodajna cena znamk Boss in West se bo tako povišala za 0,10 evra na zavojček, to je s sedanjih 2,60 evra na 2,70 evra. Z drugimi besedami to pomeni, da se bodo cigarete podražile za 3,8 odstotka.

"Davčna obveznost Tobačne Ljubljana se bo na podlagi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o trošarinah s 1. aprilom povečala pri najbolj prodajanih znamkah Boss in West za 2,6 odstotka, kar pomeni, da znaša delež davščin v maloprodajni ceni več kot tri četrtine ali 76,9 odstotka," so zapisali v Tobačni Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.