Cinično in sprenevedavo

Foto: Žurnal24 (Foto: Cafe Teater)
S temi besedami se je Vita Mavrič odzvala na pojasnila Picarda in Jež Heincove glede nepravilnosti v Unicefu.
Oglej si celoten članek

Vito Mavrič moti, da njen odstop in odstop Milene Zupančič z mesta ambasadork Unicefa kritizira namestnik direktorja za finance pri Unicefu Lawrence Picard, ki je soodgovoren za današnje stanje na slovenskem Unicefu, "saj je bil o njem obveščen skoraj na začetku, vsekakor pa bistveno pred nama". Ob tem dodaja, da jo je Picard po njeni prvi reakciji na njegovo izjavo že poklical in se ji zanjo osebno opravičil.

Drugi, še večji cinizem so za Mavričevo navedbe predstavnikov Unicefa, da se pogovarjajo o dve leti starih zadevah. "Res je, dve leti sem čakala v upanju, da mi bodo na Unicefu namenili toliko pozornosti, da bi mi uspeli utemeljeno pojasniti vprašanja in kritike, ki so me do konca razdražile. Koliko časa bi oni še potrebovali, da bi danes lahko utemeljeno govorili, da gre za lanski sneg?" se sprašuje. Ob tem dodaja, da je bila sama pri tem "več kot korektna ter potrpežljiva".

Tudi trditev v. d. izvršne direktorice Unicefa Slovenija Alenke Jež Heinc, da Unicef z ambasadorkama ni prekinil sodelovanja, pač pa da se nista odzivali na povabila, je za Mavričevo čisto sprenevedanje. "V letih 2009 in 2010 sem se naivno in korektno v skladu z mojo funkcijo še naprej odzivala na prošnje sekretariata, opravljala predavanja po različnih slovenskih šolah in vrtcih ... Samo vodstvo Unicefa pa je z menoj in Mileno Zupančič popolnoma prekinilo komunikacijo in to o temah, ki so bile ključne," pravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.