Slovenija
31 ogledov

Cinično in sprenevedavo

(Foto: Cafe Teater) Žurnal24 main
S temi besedami se je Vita Mavrič odzvala na pojasnila Picarda in Jež Heincove glede nepravilnosti v Unicefu.

Vito Mavrič moti, da njen odstop in odstop Milene Zupančič z mesta ambasadork Unicefa kritizira namestnik direktorja za finance pri Unicefu Lawrence Picard, ki je soodgovoren za današnje stanje na slovenskem Unicefu, "saj je bil o njem obveščen skoraj na začetku, vsekakor pa bistveno pred nama". Ob tem dodaja, da jo je Picard po njeni prvi reakciji na njegovo izjavo že poklical in se ji zanjo osebno opravičil.

Drugi, še večji cinizem so za Mavričevo navedbe predstavnikov Unicefa, da se pogovarjajo o dve leti starih zadevah. "Res je, dve leti sem čakala v upanju, da mi bodo na Unicefu namenili toliko pozornosti, da bi mi uspeli utemeljeno pojasniti vprašanja in kritike, ki so me do konca razdražile. Koliko časa bi oni še potrebovali, da bi danes lahko utemeljeno govorili, da gre za lanski sneg?" se sprašuje. Ob tem dodaja, da je bila sama pri tem "več kot korektna ter potrpežljiva".

Tudi trditev v. d. izvršne direktorice Unicefa Slovenija Alenke Jež Heinc, da Unicef z ambasadorkama ni prekinil sodelovanja, pač pa da se nista odzivali na povabila, je za Mavričevo čisto sprenevedanje. "V letih 2009 in 2010 sem se naivno in korektno v skladu z mojo funkcijo še naprej odzivala na prošnje sekretariata, opravljala predavanja po različnih slovenskih šolah in vrtcih ... Samo vodstvo Unicefa pa je z menoj in Mileno Zupančič popolnoma prekinilo komunikacijo in to o temah, ki so bile ključne," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.