Cirkus na Mesarskem mostu

Foto: Žurnal24 V torek in četrtek ob 20. uri na Mesarskem mostu-cirkus Kansky, kjer bo v predst
Cirkuška ekipa Kansky bo v torek in četrtek na Mesarskem mostu v okviru Ane Mraz nastopila s predstavo Zlatorog.
Oglej si celoten članek

V torek (28. decembra) in četrtek (30. decembra) si boste ob 20.uri lahko na Mesarskem mostu v Ljubljani v okviru festivala Ana Mraz ogledali neverjetni cirkus Kansky. Gre za ekipo mladih slovenskih ustvarjalcev, ki združuje cirkus, ulično gledališče, akrobatiko, ples in ambientalni performans.

Legenda o Zlatorogu

Zadnji projekt skupine nosi naslov Zlatorog. "Predstava črpa navdih iz legende o Zlatorogu. Čeprav gre za v osnovi tragično zgodbo, smo jo priredili v bolj hudomušno-stripovsko prigodo. V predstavi nastopajo Zlatorog in bele žene, ki ljudi odvračajo od planinskega raja, kjer domujejo, čeprav jim v stiski tudi pomagajo. Zlatorogov zlati rog je namreč ključ do zaklada, ki leži v gori. Vzporedno s tem se v dolini odvija ljubezenska zgodba med trentarskim lovcem in krčmarjevo hčerko, ki je postavljena pred vprašanje, ali se bo predala bogatim darilom beneškega kramarja, ali pa bo čakala na preprostega lovca," nam je pojasnila ena od nastopajočih Katjuša Kovačič.

Več o cirkusu Kansky si lahko preberete na spletni strani Cirkuskansky.wordpress.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.