Slovenija
24 ogledov

Cirkus na Mesarskem mostu

V torek in četrtek ob 20. uri na Mesarskem mostu-cirkus Kansky, kjer bo v predst Žurnal24 main
Cirkuška ekipa Kansky bo v torek in četrtek na Mesarskem mostu v okviru Ane Mraz nastopila s predstavo Zlatorog.

V torek (28. decembra) in četrtek (30. decembra) si boste ob 20.uri lahko na Mesarskem mostu v Ljubljani v okviru festivala Ana Mraz ogledali neverjetni cirkus Kansky. Gre za ekipo mladih slovenskih ustvarjalcev, ki združuje cirkus, ulično gledališče, akrobatiko, ples in ambientalni performans.

Legenda o Zlatorogu

Zadnji projekt skupine nosi naslov Zlatorog. "Predstava črpa navdih iz legende o Zlatorogu. Čeprav gre za v osnovi tragično zgodbo, smo jo priredili v bolj hudomušno-stripovsko prigodo. V predstavi nastopajo Zlatorog in bele žene, ki ljudi odvračajo od planinskega raja, kjer domujejo, čeprav jim v stiski tudi pomagajo. Zlatorogov zlati rog je namreč ključ do zaklada, ki leži v gori. Vzporedno s tem se v dolini odvija ljubezenska zgodba med trentarskim lovcem in krčmarjevo hčerko, ki je postavljena pred vprašanje, ali se bo predala bogatim darilom beneškega kramarja, ali pa bo čakala na preprostega lovca," nam je pojasnila ena od nastopajočih Katjuša Kovačič.

Več o cirkusu Kansky si lahko preberete na spletni strani Cirkuskansky.wordpress.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.