Člani bežijo v tajnosti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prehodi. Člani LDS odhajajo v Pozitivno Slovenijo. Ne množično, zagotavljajo sogovorniki.
Oglej si celoten članek

Na terenu se dogajajo prehodi, vendar ne načrtno ali množično, je potrdil vir iz stranke LDS informacije, da naj bi njihovi člani in kadri prehajali v stranko Zorana Jankovića Pozitivno Slovenijo (PS). Šlo naj bi za posamične prehode in ne za organizirano zapuščanje stranke, je poudaril. Vidnejši člani LDS iz različnih koncev Slovenije in vodstvo stranke o prehodih nimajo informacij. Drug vir blizu stranki je sicer dejal, da stranka brez močne centrale težko deluje na lokalni ravni.

"Stranka je odprta, nikoli ne vprašamo, kateri stranki je kdo pripadal. Na kongresu sem videl tudi obraze iz LDS in Zaresa," je posamične prestope potrdil poslanec PS Roman Jakič. V državnem zboru so prevzeli nekatere strokovne sodelavce, ki so prej pomagali strankama LDS in Zares, vendar zaradi njihove strokovnosti, ne politične pripadnosti.

V stranki LDS se sicer pripravljajo na strankin kongres, ki bo marca, trenutno pa potekajo kandidacijski postopki za novo vodstvo, je povedal generalni sekretar Uroš Petohleb. LDS, ki je na decembrskih volitvah izpadla iz parlamenta, ima trenutno za okoli milijon evrov dolgov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:00 1. Februar 2012.

    hahahahahahaha....Trsten a si ti slučajno komik? Mi Slovenci nismo sposobni popolnoma NIČ! Edino kar znamo je opletanje z jeziki!!!! <br …

  • d
    06:49 1. Februar 2012.

    Skratka, če povzamem članek, nova stranka iste barabe ! Adijo Zoki, sedaj sem vesel, da nisi dobil mandata.

  • 00:53 1. Februar 2012.

    Če vsi LDSovci in še Zaresovci, trenirkarji in takoimenovani Pirc musarjevi črtomirci prestopijo k Zokiju, bodo ena uboga polpismena familija, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.