Slovenija
14 ogledov

Člani bežijo v tajnosti

Katarina Kresal na svetu LDS Saša Despot
Prehodi. Člani LDS odhajajo v Pozitivno Slovenijo. Ne množično, zagotavljajo sogovorniki.

Na terenu se dogajajo prehodi, vendar ne načrtno ali množično, je potrdil vir iz stranke LDS informacije, da naj bi njihovi člani in kadri prehajali v stranko Zorana Jankovića Pozitivno Slovenijo (PS). Šlo naj bi za posamične prehode in ne za organizirano zapuščanje stranke, je poudaril. Vidnejši člani LDS iz različnih koncev Slovenije in vodstvo stranke o prehodih nimajo informacij. Drug vir blizu stranki je sicer dejal, da stranka brez močne centrale težko deluje na lokalni ravni.

"Stranka je odprta, nikoli ne vprašamo, kateri stranki je kdo pripadal. Na kongresu sem videl tudi obraze iz LDS in Zaresa," je posamične prestope potrdil poslanec PS Roman Jakič. V državnem zboru so prevzeli nekatere strokovne sodelavce, ki so prej pomagali strankama LDS in Zares, vendar zaradi njihove strokovnosti, ne politične pripadnosti.

V stranki LDS se sicer pripravljajo na strankin kongres, ki bo marca, trenutno pa potekajo kandidacijski postopki za novo vodstvo, je povedal generalni sekretar Uroš Petohleb. LDS, ki je na decembrskih volitvah izpadla iz parlamenta, ima trenutno za okoli milijon evrov dolgov.

Komentarjev 3
  • Tasheka Jones 10:00 01.februar 2012.

    hahahahahahaha....Trsten a si ti slučajno komik? Mi Slovenci nismo sposobni popolnoma NIČ! Edino kar znamo je opletanje z jeziki!!!! P.S. Ne podpiram nobene stranke, na volitve tudi nisem šla (vse je ena farsa), sem čistokrvna Slovenka....

  • d 06:49 01.februar 2012.

    Skratka, če povzamem članek, nova stranka iste barabe ! Adijo Zoki, sedaj sem vesel, da nisi dobil mandata.

  • Trsten 00:53 01.februar 2012.

    Če vsi LDSovci in še Zaresovci, trenirkarji in takoimenovani Pirc musarjevi črtomirci prestopijo k Zokiju, bodo ena uboga polpismena familija, ki pojma nima kaj smo sposobni Slovenci naredti z izdajalci.