Cosmo v pomoč avtističnim otrokom

Foto: Žurnal24 Cosmo je Kevina naučil vsega, česar prej zaradi bolezni ni zmogel. Terapija je i
Robot Cosmo je 6-letnemu Kevinu pomagal pri izboljšanju koordinacije, naučil ga je povezati vzroke in posledice ter ga naučil črk in števil.
Oglej si celoten članek

Robot Cosmo je najboljši prijatelj 6-letnega avtističnega dečka Kevina Fitzgeralda. Pomaga mu pri reševanju vseh težav, ki jih ima zaradi avtizma. Kevin in Cosmo sta v neki kliniki v Marylandu dala upanje vsem avtističnim otrokom in tudi tistim, ki bolehajo za cerebralno paralizo.

Ko je bil Kevin star leto in pol so njegovi starši opazili prve znake motenj v učenju. Njegovi možgani niso mogli pošiljati sporočila telesu, kaj bi radi storili. Robot Cosmo, visok le pol metra, je v petih letih občutno pomagal dečku, ki bo v kratkem začel obiskovati šolo. Cosmo reagira na telesne kretnje in glas, s kontrolno ploščo pa lahko upravlja samo otrok.

Cosmo daje Kevinu navodila, kako naj se loti neke naloge, poleg tega pa ga uči, kako naj komunicira z ljudmi. Sreča Kevinove matere Petty je neizmerna, saj se lahko sedaj cela družina udeleži kosila v restavraciji, kar prej zaradi Kevinovega obnašanja ni bilo mogoče. Kevin namreč ni razlikoval žlice od svoje roke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.