Slovenija
15 ogledov

Cosmo v pomoč avtističnim otrokom

Cosmo je Kevina naučil vsega, česar prej zaradi bolezni ni zmogel. Terapija je i Žurnal24 main
Robot Cosmo je 6-letnemu Kevinu pomagal pri izboljšanju koordinacije, naučil ga je povezati vzroke in posledice ter ga naučil črk in števil.

Robot Cosmo je najboljši prijatelj 6-letnega avtističnega dečka Kevina Fitzgeralda. Pomaga mu pri reševanju vseh težav, ki jih ima zaradi avtizma. Kevin in Cosmo sta v neki kliniki v Marylandu dala upanje vsem avtističnim otrokom in tudi tistim, ki bolehajo za cerebralno paralizo.

Ko je bil Kevin star leto in pol so njegovi starši opazili prve znake motenj v učenju. Njegovi možgani niso mogli pošiljati sporočila telesu, kaj bi radi storili. Robot Cosmo, visok le pol metra, je v petih letih občutno pomagal dečku, ki bo v kratkem začel obiskovati šolo. Cosmo reagira na telesne kretnje in glas, s kontrolno ploščo pa lahko upravlja samo otrok.

Cosmo daje Kevinu navodila, kako naj se loti neke naloge, poleg tega pa ga uči, kako naj komunicira z ljudmi. Sreča Kevinove matere Petty je neizmerna, saj se lahko sedaj cela družina udeleži kosila v restavraciji, kar prej zaradi Kevinovega obnašanja ni bilo mogoče. Kevin namreč ni razlikoval žlice od svoje roke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.