Črnogorec k nam tihotapil 21 kg marihuane

Foto: Policija
Foto: Policija
Pristojni policisti in zaposleni na FURS-u so v ponedeljek na mejnem prehodu ustavili 62-letnega črnogorskega voznika, ki je v prirejenem prostoru v vozilu tihotapil ddrogo.
Oglej si celoten članek

V  postopku so policisti in zaposleni na FURS-u v posebej prirejenem prostoru v vozilu našli  več zavojev,  za  katere so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da vsebujejo  prepovedano  drogo konopljo.  Zato  so  se  v postopek vključil mariborski  kriminalisti,  ki  so  na  podlagi  pridobljene  sodne  odredbe opravili  preiskavo vozila. V opisanem vozilu so našli in zasegli skupno 23 zavojev,  v  katerih  se je nahajala suha rastlinska snov. Izsledki kasnejše analize  so potrdili, da so vsi zavoji vsebovali prepovedano drogo konopljo v skupni teži 21 kilogramov.

Državljana Črne gore so pridržali v policijskem pridržanju, včeraj so ga privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

"S  prodajo navedene količine prepovedane droge bi si osumljenec v Sloveniji pridobil približno 100.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v državah območja Evropske unije pa še bistveno več." policijsko poročilo PU Maribor sklene Miran Šadl.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.