Slovenija
23 ogledov

Črnogorec k nam tihotapil 21 kg marihuane

Zaseg droge Policija
Pristojni policisti in zaposleni na FURS-u so v ponedeljek na mejnem prehodu ustavili 62-letnega črnogorskega voznika, ki je v prirejenem prostoru v vozilu tihotapil ddrogo.

V  postopku so policisti in zaposleni na FURS-u v posebej prirejenem prostoru v vozilu našli  več zavojev,  za  katere so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da vsebujejo  prepovedano  drogo konopljo.  Zato  so  se  v postopek vključil mariborski  kriminalisti,  ki  so  na  podlagi  pridobljene  sodne  odredbe opravili  preiskavo vozila. V opisanem vozilu so našli in zasegli skupno 23 zavojev,  v  katerih  se je nahajala suha rastlinska snov. Izsledki kasnejše analize  so potrdili, da so vsi zavoji vsebovali prepovedano drogo konopljo v skupni teži 21 kilogramov.

Državljana Črne gore so pridržali v policijskem pridržanju, včeraj so ga privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

"S  prodajo navedene količine prepovedane droge bi si osumljenec v Sloveniji pridobil približno 100.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v državah območja Evropske unije pa še bistveno več." policijsko poročilo PU Maribor sklene Miran Šadl.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.