Črnomelj: Na Facebooku si je začel dopisovati z mlajšo žensko, sledilo je tole

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Novomeški kriminalisti so zaradi izsiljevanja ovadili 42-letnega osumljenca Črnomaljca z območja PP Črnomelj. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor.
Oglej si celoten članek

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da se je oškodovanec v začetku leta preko družbenega omrežja Facebook pričel dopisovati z neznano mlajšo žensko, ki je na družbenem omrežju objavila svoje gole fotografije.

Kasneje je stik z oškodovancem navezal moški, ki naj bi bil njen oče in mu zagrozil, da naj mu v zameno za molk izroči denar, ker naj bi bila hči mladoletna.

Oškodovanec se je zaradi strahu sestal z njim in mu izročil denar, vendar je osumljenec nadaljeval s stalnimi grožnjami in izsiljevanjem ter od njega ponovno zahtevali denar.

Osumljenec je v sostorilstvu z drugimi osebami od februarja 2020 z grožnjami in ustrahovanjem od oškodovanca izsilili, da mu je ta izročil več kot deset tisoč evrov.

Kriminalisti so odvzeli prostost 42-letnemu izsiljevalcu, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj ropov, nasilja v družini, goljufij, groženj in številnih premoženjskih kaznivih dejanj.

"Policisti občasno prejmemo prijave izsiljevanja preko spleta in družabnih omrežij. Med oškodovanci so bile pogosto mladoletne osebe, žrtve izsiljevanja pa so tako kot v opisanem primeru tudi odrasli. Storilci izkoriščajo njihovo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost. Poleg finančne škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko," so zapisali novomeški policisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:30 7. Januar 2021.

    Namesto, da bi šel na policijo, je kar izročil denar. To pa je naivnost.

  • 17:16 7. Januar 2021.

    ma temu goljufu bi poščipal vse prste na obeh rokah ,da nikoli več v življenju ne bi mogel preštevat denarja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.