Slovenija
11717 ogledov

Črnomelj: Na Facebooku si je začel dopisovati z mlajšo žensko, sledilo je tole

Moški na Facebooku Profimedias
Novomeški kriminalisti so zaradi izsiljevanja ovadili 42-letnega osumljenca Črnomaljca z območja PP Črnomelj. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da se je oškodovanec v začetku leta preko družbenega omrežja Facebook pričel dopisovati z neznano mlajšo žensko, ki je na družbenem omrežju objavila svoje gole fotografije.

Kasneje je stik z oškodovancem navezal moški, ki naj bi bil njen oče in mu zagrozil, da naj mu v zameno za molk izroči denar, ker naj bi bila hči mladoletna.

Oškodovanec se je zaradi strahu sestal z njim in mu izročil denar, vendar je osumljenec nadaljeval s stalnimi grožnjami in izsiljevanjem ter od njega ponovno zahtevali denar.

Osumljenec je v sostorilstvu z drugimi osebami od februarja 2020 z grožnjami in ustrahovanjem od oškodovanca izsilili, da mu je ta izročil več kot deset tisoč evrov.

Kriminalisti so odvzeli prostost 42-letnemu izsiljevalcu, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj ropov, nasilja v družini, goljufij, groženj in številnih premoženjskih kaznivih dejanj.

"Policisti občasno prejmemo prijave izsiljevanja preko spleta in družabnih omrežij. Med oškodovanci so bile pogosto mladoletne osebe, žrtve izsiljevanja pa so tako kot v opisanem primeru tudi odrasli. Storilci izkoriščajo njihovo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost. Poleg finančne škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko," so zapisali novomeški policisti.

Komentarjev 2
  • munja 18:30 07.januar 2021.

    Namesto, da bi šel na policijo, je kar izročil denar. To pa je naivnost.

  • gregor51 17:16 07.januar 2021.

    ma temu goljufu bi poščipal vse prste na obeh rokah ,da nikoli več v življenju ne bi mogel preštevat denarja