CSD bo preveril pedofila

Foto: Žurnal24 Steffen Leskovar zahteva odgovornost pristojnih, ker krivec za njegovo trpljenje
Ukrepi. Po razkritju v Žurnalu24 se je po 30 letih zbudil tudi CSD Domžale.
Oglej si celoten članek

“S primerom do zdaj nismo bili seznanjeni, bomo pa na podlagi vaše informacije z družino opravili pogovor,” je Peter Rebolj, direktor Centra za socialno delo (CSD) Domžale, zapisal, ko smo ga vprašali, kaj je storil glede morebitnih stikov domnevnega pedofila V. G. z otroki.

Prostovoljno soočenje
V Žurnalu24 smo namreč objavili nenavadno soočenje V. G. in njegove žrtve Steffna Leskovarja, ki trdi, da ga je V. G. kot desetletnega fanta trikrat posilil. V. G. je dejanje naprej zanikal, potem pa posredno priznal in obžaloval. Leskovar je V. G. dvakrat, leta 1990 in 2008, ovadil policiji, a se ni zgodilo nič, primer pa je zastaral. “Ne samo da sem bil soočen s pedofilijo, država me je pripeljala do tega, da mi je kot žrtvi bolje, da ne živim,” je slabo izkušnjo z neprofesionalnim kriminalistom leta 2008 opisal Leskovar. “Pedofilija ne sme zastarati,” pa je razložil svoje javno izpostavljanje. Zahteva odgovornost tudi od vodje oddelka za mladoletniško kriminaliteto Tatjane Mušič. “Mora odstopiti, ker zakriva stvari,” vztraja. Direktorat za policijo na notranjem ministrstvu je od policije zahteval poročanje o postopkih v tem primeru, na podrobnejša pojasnila Mušičeve pa še čakamo.

Vprašanja smo poslali tudi županu občine, kjer živi V. G. Njegova ime in številka mobilnega telefona sta bila v ponedeljek še objavljena ob turističnem društvu občine, a ju ob zaključku redakcije na spletni strani nismo več našli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.