Slovenija
85 ogledov

CSD bo preveril pedofila

Steffen Leskovar zahteva odgovornost pristojnih, ker krivec za njegovo trpljenje Žurnal24 main
Ukrepi. Po razkritju v Žurnalu24 se je po 30 letih zbudil tudi CSD Domžale.

“S primerom do zdaj nismo bili seznanjeni, bomo pa na podlagi vaše informacije z družino opravili pogovor,” je Peter Rebolj, direktor Centra za socialno delo (CSD) Domžale, zapisal, ko smo ga vprašali, kaj je storil glede morebitnih stikov domnevnega pedofila V. G. z otroki.

Prostovoljno soočenje
V Žurnalu24 smo namreč objavili nenavadno soočenje V. G. in njegove žrtve Steffna Leskovarja, ki trdi, da ga je V. G. kot desetletnega fanta trikrat posilil. V. G. je dejanje naprej zanikal, potem pa posredno priznal in obžaloval. Leskovar je V. G. dvakrat, leta 1990 in 2008, ovadil policiji, a se ni zgodilo nič, primer pa je zastaral. “Ne samo da sem bil soočen s pedofilijo, država me je pripeljala do tega, da mi je kot žrtvi bolje, da ne živim,” je slabo izkušnjo z neprofesionalnim kriminalistom leta 2008 opisal Leskovar. “Pedofilija ne sme zastarati,” pa je razložil svoje javno izpostavljanje. Zahteva odgovornost tudi od vodje oddelka za mladoletniško kriminaliteto Tatjane Mušič. “Mora odstopiti, ker zakriva stvari,” vztraja. Direktorat za policijo na notranjem ministrstvu je od policije zahteval poročanje o postopkih v tem primeru, na podrobnejša pojasnila Mušičeve pa še čakamo.

Vprašanja smo poslali tudi županu občine, kjer živi V. G. Njegova ime in številka mobilnega telefona sta bila v ponedeljek še objavljena ob turističnem društvu občine, a ju ob zaključku redakcije na spletni strani nismo več našli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.