Čufer bi letos rezal še pokojnine

Foto: Saša Despot Slovenija 20.05.2013, Karel Erjavec, redna seja DZ, velika dvorana, parlament, D
Erjavec: Desus ne bo privolil v znižanje pokojnin, upokojenci so dovolj prispevali k reševanju krize. Evropa daje še dve leti.
Oglej si celoten članek

Minister za finance Uroš Čufer je napovedal, da se bo morala vlada primanjkljaja v državni blagajni na izdatkovni strani lotiti tudi na področju pokojnin: "Vsi drugi segmenti prebivalstva so že prispevali k reševanju krize."

Prihranke bodo, je zatrdil Čufer, iskali tudi v širšem in ožjem delovanju države, med drugim v občinah in zdravstvenem sektorju. O dodatnih ukrepih mora vlada na zahtevo Evropske komisije (EK) v Bruselj poročati že do 1. oktobra letos.

Desus se ne bo strinjal!

"To so izjave ministra za finance, ki jih je dal kar tako, o njih pa se nismo pogovarjali znotraj koalicije," je bil prvi odziv zunanjega ministra in predsednika vladne stranke Desus Karla Erjavca. Zavrnil je trditev, da upokojenci niso še nič prispevali k reševanju krize, in navedel, da se pokojnine niso usklajevale niti v času rasti, že v času Pahorjeve vlade so se usklajevale le polovično, ko so želeli takrat uveljaviti zgolj četrtinsko usklajevanje pokojnin z rastjo plač, pa je Desus zapustil koalicijo. "Upokojenci so prvi prispevali," je bil oster Erjavec in poudaril, da "v Desusu nikakor ne bodo pristali na znižanje pokojnin". Meni, da so rezerve drugje, predvsem pri prihodkih in zagonu velikih infrastrukturnih projektov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 13:07 31. Maj 2013.

    sej kaj ni to kaotično..pa še za dodatek hočejo vzeti tisto kar ti še z delom na črno omogoča preživetje..sej …

  • 21:43 30. Maj 2013.

    Delal,garal,ne hoodil v službo,sem 42 let in nisem doprinesel h krizi niti toliko,kot je pod nohtom črnega,sedaj naj pa rešujem …

  • 19:25 30. Maj 2013.

    S penzijami poskušajo delati kot da je to podarjeno s strani države. Vsak, ki upokojitev dočaka je moral za to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.