Slovenija
33 ogledov

Čufer bi letos rezal še pokojnine

Slovenija 20.05.2013, Karel Erjavec, redna seja DZ, velika dvorana, parlament, D Saša Despot
Erjavec: Desus ne bo privolil v znižanje pokojnin, upokojenci so dovolj prispevali k reševanju krize. Evropa daje še dve leti.

Minister za finance Uroš Čufer je napovedal, da se bo morala vlada primanjkljaja v državni blagajni na izdatkovni strani lotiti tudi na področju pokojnin: "Vsi drugi segmenti prebivalstva so že prispevali k reševanju krize."

Prihranke bodo, je zatrdil Čufer, iskali tudi v širšem in ožjem delovanju države, med drugim v občinah in zdravstvenem sektorju. O dodatnih ukrepih mora vlada na zahtevo Evropske komisije (EK) v Bruselj poročati že do 1. oktobra letos.

Desus se ne bo strinjal!

"To so izjave ministra za finance, ki jih je dal kar tako, o njih pa se nismo pogovarjali znotraj koalicije," je bil prvi odziv zunanjega ministra in predsednika vladne stranke Desus Karla Erjavca. Zavrnil je trditev, da upokojenci niso še nič prispevali k reševanju krize, in navedel, da se pokojnine niso usklajevale niti v času rasti, že v času Pahorjeve vlade so se usklajevale le polovično, ko so želeli takrat uveljaviti zgolj četrtinsko usklajevanje pokojnin z rastjo plač, pa je Desus zapustil koalicijo. "Upokojenci so prvi prispevali," je bil oster Erjavec in poudaril, da "v Desusu nikakor ne bodo pristali na znižanje pokojnin". Meni, da so rezerve drugje, predvsem pri prihodkih in zagonu velikih infrastrukturnih projektov.

Komentarjev 13
  • privat 13:07 31.maj 2013.

    sej kaj ni to kaotično..pa še za dodatek hočejo vzeti tisto kar ti še z delom na črno omogoča preživetje..sej z penzijo tko al tko ne more mali človek živeti. posledično so kr kriminalci ki ti urejajo socialne transferje??Ma p.m ...prikaži večm pa kaj res slovenija nima treznega človeka?????????

  • širhakl 21:43 30.maj 2013.

    Delal,garal,ne hoodil v službo,sem 42 let in nisem doprinesel h krizi niti toliko,kot je pod nohtom črnega,sedaj naj pa rešujem državo,banke etc.,katere so na lepe oči zapravile na stotine milionov €.Jok,brate,odpade,ne bo šlo.Kalaschnjikov je podmazan.

  • vest 19:25 30.maj 2013.

    S penzijami poskušajo delati kot da je to podarjeno s strani države. Vsak, ki upokojitev dočaka je moral za to celo delovno dobo od svoje plače mesečno dajati 15,5 % bruto plače, V primeru, da so kogarkoli oprostili plačevanja prispevkov ...prikaži večv naj jih nadomesti tisti, ki je to odobril. RAje naj uredijo nepotrebne izdatke za nepotrebno deponijo strankarskih kadrov po vsakih volitvah, kjer mrgoli raznih svetovalcev (brez pojma) z krepko plačo. Povečajo naj tudi kontrolo nad javnimi naročiliin poskrbijo, da ne bomo nepotrebno plačevali Bruslju.