Čustveno slovo, Pahor jim je v spomin poklonil zares posebno darilo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
"Vse mine, prijateljstvo ostane."
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je v uradu hrvaškega predsednika Zorana Milanovića potekala slavnostna večerja v čast slovenskega predsednika Boruta Pahorja. Na večerji je bila tudi nekdanja premierka Jadranka Kosor, ki je na Twitterju objavila fotografije prisrčnega srečanja s kolegom in prijateljem. "Vse mine, prijateljstvo ostane. Čudovito, nepozabno srečanje z Borutom Pahorjem na večerji v Uradu predsednika Republike Hrvaške," je na Twitterju zapisala Kosorjeva.

Spomnimo, Pahor je na obisku na Hrvaškem, kar je tudi njegov zadnji obisk v tujini ob koncu drugega mandata. Pahor je v Zagrebu na povabilo hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. Hrvaški kolega ga je na Pantovčaku toplo sprejel z najvišjimi državniškimi častmi. Pahor se je srečal tudi s predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem in predsednikom hrvaškega sabora Gordanom Jandrokovićem

Pahor je danes popoldne v trajni spomin zagrebškemu živalskemu vrtu podaril dvopanjski čebelnjak. Na krajši slovesnosti, ob predaji tega darila Republike Slovenije mestu Zagreb so bili navzoči tudi predstavniki slovenske manjšine na Hrvaškem, so sporočili s Pahorjevega urada.

Decembra ga bo nasledila Nataša Pirc Musar.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 21:30 29. November 2022.

    Hlapec Puklastega in Hrvatov se bo v zgodovino vpisal kot izdajalec Slovencev! Treba mu je soditi zaradi veleizdaje in ga …

  • 19:43 29. November 2022.

    Good riddance izdajalec naroda!

  • 18:12 29. November 2022.

    Prijateljuje z nekom, ki nas izsiljuje ze 35 let in se hvali s tem??? Ta je pa res ubrisan. Ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.