Slovenija
12961 ogledov

Čustveno slovo, Pahor jim je v spomin poklonil zares posebno darilo

Jadranka Kosor, Borut Pahor Reševalni pas/Twitter
"Vse mine, prijateljstvo ostane."

V ponedeljek je v uradu hrvaškega predsednika Zorana Milanovića potekala slavnostna večerja v čast slovenskega predsednika Boruta Pahorja. Na večerji je bila tudi nekdanja premierka Jadranka Kosor, ki je na Twitterju objavila fotografije prisrčnega srečanja s kolegom in prijateljem. "Vse mine, prijateljstvo ostane. Čudovito, nepozabno srečanje z Borutom Pahorjem na večerji v Uradu predsednika Republike Hrvaške," je na Twitterju zapisala Kosorjeva.

Spomnimo, Pahor je na obisku na Hrvaškem, kar je tudi njegov zadnji obisk v tujini ob koncu drugega mandata. Pahor je v Zagrebu na povabilo hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. Hrvaški kolega ga je na Pantovčaku toplo sprejel z najvišjimi državniškimi častmi. Pahor se je srečal tudi s predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem in predsednikom hrvaškega sabora Gordanom Jandrokovićem

Pahor je danes popoldne v trajni spomin zagrebškemu živalskemu vrtu podaril dvopanjski čebelnjak. Na krajši slovesnosti, ob predaji tega darila Republike Slovenije mestu Zagreb so bili navzoči tudi predstavniki slovenske manjšine na Hrvaškem, so sporočili s Pahorjevega urada.

Decembra ga bo nasledila Nataša Pirc Musar.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 10
  • Kmodri 21:30 29.november 2022.

    Hlapec Puklastega in Hrvatov se bo v zgodovino vpisal kot izdajalec Slovencev! Treba mu je soditi zaradi veleizdaje in ga poslati na Dob, skupaj s Puklastim! Je izmeček!

  • suineg7878 19:43 29.november 2022.

    Good riddance izdajalec naroda!

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 18:12 29.november 2022.

    Prijateljuje z nekom, ki nas izsiljuje ze 35 let in se hvali s tem??? Ta je pa res ubrisan. Ga izselimo na Hrvasko? Bo vsaj med prijatelji...