Dacarji jim bodo dihali za ovratnik

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Izbrali pravi čas. Davčna je napovedala poostren nadzor svečarjev, cvetličarjev in vrtnarjev v prihodnjih tednih.
Oglej si celoten članek

Vsi omenjeni bodo imeli v prihodnjih tednih zaradi prihajajočega dneva mrtvih obilico dela. V novembru, ko je treba zamenjati poletne pnevmatike z zimskimi, pa bo Davčna uprava RS (Durs) poostreno nadzorovala še vulkanizerje.

Nič brez računov

V nadzorih bo pozornost namenjena ustrezni registraciji ponudnikov storitev, neoddajanju obračunov davka s strani registriranih zavezancev, neizdajanju računov za opravljen gotovinski promet ter brisanju evidentiranega prometa s pomočjo računalniških blagajn, so sporočili iz Dursa.

V primeru hujših kršitev zakonodaje bo davčna uprava uporabila pooblastila prepovedi opravljanja dejavnosti. Zavezance bo informirala o njihovih obveznostih za davek, o vseh aktivnostih in možnih ukrepih Dursa in carinske uprave na tem področju ter o spremembi zakonodaje na področju gotovinskega poslovanja.

Na lokale ne bodo pozabili

Medtem bodo carinske mobilne enote v naslednjih tednih nadaljevale utečene aktivnosti v boju proti sivi ekonomiji. Preventivno bodo obiskovale davčne zavezance, predvsem gostinske lokale, opozarjale na obvezno izdajanje računov in izvajale trošarinske kontrole (prodaja cigaret in alkoholnih pijač).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:17 21. Oktober 2013.

    Zanimljivo je ,če si velik cvetličar in v pravi stranki se hitro širiš in ne izdajaš računov ,še povrh nimaš …

  • 22:10 16. Oktober 2013.

    Ha, ha ha. Ampak zahtevamo tudi, da se javno pove, koliko 10 milijonov je kapnilo v državno vrečo. Verjamem, da …

  • 18:19 16. Oktober 2013.

    Jaz sem tik pred eksplozijo! Da se razumemo ne bom eksplodiral jaz!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.