Slovenija
15 ogledov

Dacarji jim bodo dihali za ovratnik

Žale Saša Despot
Izbrali pravi čas. Davčna je napovedala poostren nadzor svečarjev, cvetličarjev in vrtnarjev v prihodnjih tednih.

Vsi omenjeni bodo imeli v prihodnjih tednih zaradi prihajajočega dneva mrtvih obilico dela. V novembru, ko je treba zamenjati poletne pnevmatike z zimskimi, pa bo Davčna uprava RS (Durs) poostreno nadzorovala še vulkanizerje.

Nič brez računov

V nadzorih bo pozornost namenjena ustrezni registraciji ponudnikov storitev, neoddajanju obračunov davka s strani registriranih zavezancev, neizdajanju računov za opravljen gotovinski promet ter brisanju evidentiranega prometa s pomočjo računalniških blagajn, so sporočili iz Dursa.

V primeru hujših kršitev zakonodaje bo davčna uprava uporabila pooblastila prepovedi opravljanja dejavnosti. Zavezance bo informirala o njihovih obveznostih za davek, o vseh aktivnostih in možnih ukrepih Dursa in carinske uprave na tem področju ter o spremembi zakonodaje na področju gotovinskega poslovanja.

Na lokale ne bodo pozabili

Medtem bodo carinske mobilne enote v naslednjih tednih nadaljevale utečene aktivnosti v boju proti sivi ekonomiji. Preventivno bodo obiskovale davčne zavezance, predvsem gostinske lokale, opozarjale na obvezno izdajanje računov in izvajale trošarinske kontrole (prodaja cigaret in alkoholnih pijač).

Komentarjev 4
  • privat 14:17 21.oktober 2013.

    Zanimljivo je ,če si velik cvetličar in v pravi stranki se hitro širiš in ne izdajaš računov ,še povrh nimaš komu odgovarjati!

  • sprehajalec 22:10 16.oktober 2013.

    Ha, ha ha. Ampak zahtevamo tudi, da se javno pove, koliko 10 milijonov je kapnilo v državno vrečo. Verjamem, da bo manj, kot eno mesečna plača Miša Miška Mausa.

  • murderone 18:19 16.oktober 2013.

    Jaz sem tik pred eksplozijo! Da se razumemo ne bom eksplodiral jaz!