Dan D za Petrol

Foto: Žurnal24 Bo Petrolov predlog tokrat sprejet?
Danes bo znan mandatar za novega šefa Petrola, favorita sta Svetelšek in Debeljak.
Oglej si celoten članek

Danes bo znan mandatar za novega šefa Petrola, pravijo viri. Seja nadzornikov se bo začela ob deveti uri. Kandidati so Borut Meh, Mariča Lah, Žiga Debeljak, Aleksander Svetelšek in Rajko Siročič. Favorita sta Svetelšek in Debeljak. Javnega razpisa ne bo. Predsednik NS Tomaž Kuntarič nam je včeraj potrdil informacijo, da se je na zadnji seji NS sam vzdržal glasovanja o tem, ali naj se objavi javni razpis, ter da so bili prav vsi drugi člani NS proti izbiri novega šefa z javnim razpisom.

''Nespodobno povabilo''
Po neuradnih informacijah pa naj bi banke upnice prav do danes dale rok Petrolu, da se odloči za dokapitalizacijo Istrabenza v višini 30 milijonov evrov. Če bi bila cena ugodna, bi Petrol tako obvladoval koprsko družbo v težavah, banke pa bi jo podprle. A nekaterim ta scenarij ni všeč in ga zaradi roka, ki so ga določile upnice Istrabenza, označujejo za nespodobno povabilo.

Kot je znano, je Petrol že zdajšnji pomembni solastnik Istrabenza, zaradi te naložbe pa so zamenjali zdaj že bivšo upravo Petrola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.