Slovenija
1 ogledov

Dan D za Petrol

Bo Petrolov predlog tokrat sprejet? Žurnal24 main
Danes bo znan mandatar za novega šefa Petrola, favorita sta Svetelšek in Debeljak.

Danes bo znan mandatar za novega šefa Petrola, pravijo viri. Seja nadzornikov se bo začela ob deveti uri. Kandidati so Borut Meh, Mariča Lah, Žiga Debeljak, Aleksander Svetelšek in Rajko Siročič. Favorita sta Svetelšek in Debeljak. Javnega razpisa ne bo. Predsednik NS Tomaž Kuntarič nam je včeraj potrdil informacijo, da se je na zadnji seji NS sam vzdržal glasovanja o tem, ali naj se objavi javni razpis, ter da so bili prav vsi drugi člani NS proti izbiri novega šefa z javnim razpisom.

''Nespodobno povabilo''
Po neuradnih informacijah pa naj bi banke upnice prav do danes dale rok Petrolu, da se odloči za dokapitalizacijo Istrabenza v višini 30 milijonov evrov. Če bi bila cena ugodna, bi Petrol tako obvladoval koprsko družbo v težavah, banke pa bi jo podprle. A nekaterim ta scenarij ni všeč in ga zaradi roka, ki so ga določile upnice Istrabenza, označujejo za nespodobno povabilo.

Kot je znano, je Petrol že zdajšnji pomembni solastnik Istrabenza, zaradi te naložbe pa so zamenjali zdaj že bivšo upravo Petrola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.