Dan pred volitvami brutalni obračuni na družbenih omrežjih

Foto: zurnal24.si, canva
Foto: zurnal24.si, canva
Kateri politiki so dan pred volitvami še vedno aktivni na družbenih omrežjih?
Oglej si celoten članek

Pred jutrišnjimi volitvami je ozračje na političnem parketu izredno razgreto. Čeprav velja volilni molk, pa je kljub temu državljanom dovoljeno objavljanje mnenj na družbenih omrežjih in drugje v javnosti. Ni pa dovoljeno reklamiranje posameznih političnih strank in kandidatov s strani organizatorjev kampanje. 

Izredno aktiven je na družbenih omrežjih predsednik SDS Janez Janša, ki je danes objavil in poobjavil že več deset tekstov, fotografij in videov, v katerih je obračunal s svojimi nasprotniki. Med drugim se je obregnil ob program stranke SD, ob kiks Luke Mesca, delil pa je tudi objave, usmerjene proti Niki Kovač (Inštitut 8. marec), Dejanu Jefimu (Sindikat taksistov) in novinarjem RTV.

Poobjavil je tudi članek, ki naj bi dokazoval domnevno krivdo njegovega največjega političnega konkurenta Roberta Goloba, ki pa ga je srbska medijska hiša do zdaj že odstranila in se opravičila, češ da je po nesreči širila lažne novice, ki jih je zasledila na slovenski televiziji Planet TV. Povezava do članka, v katerem se za objavo opravičujejo, je dostopna na tej povezavi.

Janša je danes objavil še apel, v katerem je novinarje, politike in varuha človekovih pravic pozval k "enotni obsodbi pozivov k razčlovečenju, sovraštvu, nasilju in smrti ter zagotovitvi mirnega ozračja na dan volitev" - v objavi je nadaljeval svoja razmišljanja o pesniški zbirki avtorice Svetlane Makarovič, o kateri si lahko več preberete na povezavi.

Predsednik vlade je danes brez večjih zadržkov na družbenih omrežjih delil tudi mnenja državljanov, ki podpirajo njegovo stranko.

Podobno je počel tudi predsednik NSi Matej Tonin, ki pa je bil pri objavljanju gradiva, ki bi lahko škodovalo njegovim političnim nasprotnikom, precej bolj zadržan.

Precej bolj mirno delujejo predsedniki drugih strank, ki kandidirajo na državnozborskih volitvah. Zdravko Počivalšek (PoS) je danes na Twitterju objavil le fotografijo, na kateri kolesarita s hčerko, ter napoved Evropske centralne banke.

Marjan Šarec (LMŠ) danes na Twitterju ali Facebooku ni objavil ničesar, prav tako ne Luka Mesec (Levica), Robert Golob (Gibanje Svoboda) in Tanja Fajon (SD), Alenka Bratušek (SAB) pa je objavila zgolj fotografijo s Festivala čokolade v Radovljici.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • 08:30 24. April 2022.

    Večstrankarski sistem smo sprejeli zato, da imamo možnost uveljavitve razlićnih mnenj. Izgleda da mora biti družba na to pripravljena, volivci …

  • 23:43 23. April 2022.

    Neverjetno kaksen strahopetec in dvolicnez je januzl... v zivo je cist presran, po twiterju pa pluva strup. Bipolarc. Bolnik. Revez.

  • 23:39 23. April 2022.

    bljitva (pa seveda za vse nas ) tukaj zate in tvojega kinga.. neil sedaka. king of clovns.https://www.youtube.com/watch?v=gLoUC466n_k mal dam preveved …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.