Danes bodo zasedli dolenjko

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Podizvajalci. Če denarja ne bodo dobili, skrajni ukrep: popolna zapora Pomurke.
Oglej si celoten članek

Protest. Društvo podizvajalcev bo danes med 10. in 12. uro po dolenjski avtocesti izvedlo drugo protestno vožnjo, s katero želi ponovno opozoriti na neplačana dela pri gradnji avtoceste. Vožnjo bodo protestniki ob deseti uri začeli pri Motelu Grosuplje, od koder se bodo peljali do izvoza za Qlandia v Novem mestu in nazaj.

To so aktivnosti, ki jih moramo nadaljavati, saj imamo le tako možnosti, da bomo dobili denar,” je proteste komentiral predsednik Društva podizvajalcev Mirko Požar. V kolikor podizvajalci ne bodo prejeli plačil za opravljena dela, je Požar napovedal, da bodo državljansko nepokorščino stopnjevali in v petek, 8. julija, opravili protestno vožnjo na primorski avtocesti. “Razmišljamo pa tudi o popolni zapori pomurske avtoceste, kar bomo skoraj zagotovo tudi storili,” je še napovedal Požar.

Po besedah Požarja so v društvu pridobili pravna mnenja, “iz katerih je razvidno, da bi v primeru tožbe po vsej verjetnosti prišlo do sodbe v prid podizvajalcev, a sodni proces traja dolgo, podizvajalci pa denar potrebujejo takoj”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.