Slovenija
33 ogledov

Danes bodo zasedli dolenjko

Zapora ceste Gregor Katič
Podizvajalci. Če denarja ne bodo dobili, skrajni ukrep: popolna zapora Pomurke.

Protest. Društvo podizvajalcev bo danes med 10. in 12. uro po dolenjski avtocesti izvedlo drugo protestno vožnjo, s katero želi ponovno opozoriti na neplačana dela pri gradnji avtoceste. Vožnjo bodo protestniki ob deseti uri začeli pri Motelu Grosuplje, od koder se bodo peljali do izvoza za Qlandia v Novem mestu in nazaj.

To so aktivnosti, ki jih moramo nadaljavati, saj imamo le tako možnosti, da bomo dobili denar,” je proteste komentiral predsednik Društva podizvajalcev Mirko Požar. V kolikor podizvajalci ne bodo prejeli plačil za opravljena dela, je Požar napovedal, da bodo državljansko nepokorščino stopnjevali in v petek, 8. julija, opravili protestno vožnjo na primorski avtocesti. “Razmišljamo pa tudi o popolni zapori pomurske avtoceste, kar bomo skoraj zagotovo tudi storili,” je še napovedal Požar.

Po besedah Požarja so v društvu pridobili pravna mnenja, “iz katerih je razvidno, da bi v primeru tožbe po vsej verjetnosti prišlo do sodbe v prid podizvajalcev, a sodni proces traja dolgo, podizvajalci pa denar potrebujejo takoj”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.