Danes brezplačno testiranje

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Društvo Stigma danes do 12. ure omogoča anonimno in brezplačno testiranje krvi na okužbo z virusom hepatitisa C.
Oglej si celoten članek

Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma danes do 12. ure v ambulanti pred dnevnim centrom društva na Petkovškovem nabrežju organizira anonimno in brezplačno testiranje krvi na okužbo z virusom hepatitisa C.

Že na začetku veliko ljudi
S testiranji so začeli ob 9. uri in že ob samem začetku je prišlo kar precej ljudi, so nam povedali v društvu Stigma. Tudi pretekla leta je bilo veliko zanimanja in zato tudi ocenjujejo, da bi potrebovali več podobnih akcij – ljudje se namreč bistveno lažje odpravijo na anonimna testiranja, kot odidejo k zdravniku po napotnico ter na kliniko.

Kot je ob predstavitvi akcije dejala strokovnjakinja z ljubljanske klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Mojca Matičič, je v EU s hepatitisom C okuženih kar 9 milijonov ljudi. Vsako leto jih umre 86 tisoč.

Pri hepatitisu C gre za virus, ki ga velikokrat sploh ni opazimo, dokler niso jetra že hudo poškodovana. Več informacij najdete na spletni strani www.drustvo-stigma.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.