Slovenija
26 ogledov

Danes brezplačno testiranje

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Društvo Stigma danes do 12. ure omogoča anonimno in brezplačno testiranje krvi na okužbo z virusom hepatitisa C.

Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma danes do 12. ure v ambulanti pred dnevnim centrom društva na Petkovškovem nabrežju organizira anonimno in brezplačno testiranje krvi na okužbo z virusom hepatitisa C.

Že na začetku veliko ljudi
S testiranji so začeli ob 9. uri in že ob samem začetku je prišlo kar precej ljudi, so nam povedali v društvu Stigma. Tudi pretekla leta je bilo veliko zanimanja in zato tudi ocenjujejo, da bi potrebovali več podobnih akcij – ljudje se namreč bistveno lažje odpravijo na anonimna testiranja, kot odidejo k zdravniku po napotnico ter na kliniko.

Kot je ob predstavitvi akcije dejala strokovnjakinja z ljubljanske klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Mojca Matičič, je v EU s hepatitisom C okuženih kar 9 milijonov ljudi. Vsako leto jih umre 86 tisoč.

Pri hepatitisu C gre za virus, ki ga velikokrat sploh ni opazimo, dokler niso jetra že hudo poškodovana. Več informacij najdete na spletni strani www.drustvo-stigma.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.