Danes dobre, jutri spet slabe novice

Foto: Vlada RS podatki koronavirus Foto: Vlada RS podatki koronavirus Foto: Vlada RS podatki koronavirus
To so zadnji podatki o stanju okužb z novim koronavirusom pri nas.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek, 13. aprila, je bilo opravljenih 541 testiranj. Pozitivnih je bilo 8 oseb, kar pomeni, da je število okužb že drugi dan manjše kot deset.

Včeraj so bile hospitalizirane 103 osebe, kar je osem oseb več kot dan prej. Od tega je bilo 35 oseb na oddelkih za intenzivno nego. Umrla je ena oseba, iz bolnišnic pa niso odpustili nobenega od pacientov. 

Foto: Vlada RS podatki koronavirus

Če so podatki za ponedeljek videti spodbudni, pa vladni govorec Jelko Kacin opozarja, da imamo danes (podatki bodo objavljeni jutri) več bolnikov v bolnišnicah in več na intenzivni negi, kar ni dober znak. 

Foto: Vlada RS podatki koronavirus

Od tega, kako se bo gibalo število okuženih, je odvisno, kako se bodo ukrepi sproščali. Če bo slika ugodna, prvi paket sproščanja ukrepov lahko pričakujemo že prihodnji ponedeljek, je napovedala vodja strokovne skupine ministrstva za zdravje prof. Bojana Beovič. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:25 14. April 2020.

    se pa čudim, kako je lahko ta t.i. virus, če sploh obstaja, ker recimo lukašenko trdi, da pri njih še …

  • 13:56 14. April 2020.

    pa sej to zdravstvo nateguje v nedogled, ... pa čokuženi bolni, umrli, kaj ... ne vem zakaj vse ne zaprete …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.