Slovenija
12998 ogledov

Danes dobre, jutri spet slabe novice

podatki koronavirus
1/3
Vlada RS
To so zadnji podatki o stanju okužb z novim koronavirusom pri nas.

V ponedeljek, 13. aprila, je bilo opravljenih 541 testiranj. Pozitivnih je bilo 8 oseb, kar pomeni, da je število okužb že drugi dan manjše kot deset.

Včeraj so bile hospitalizirane 103 osebe, kar je osem oseb več kot dan prej. Od tega je bilo 35 oseb na oddelkih za intenzivno nego. Umrla je ena oseba, iz bolnišnic pa niso odpustili nobenega od pacientov. 

podatki koronavirus | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Če so podatki za ponedeljek videti spodbudni, pa vladni govorec Jelko Kacin opozarja, da imamo danes (podatki bodo objavljeni jutri) več bolnikov v bolnišnicah in več na intenzivni negi, kar ni dober znak. 

podatki koronavirus | Avtor: Vlada RS Vlada RS


Od tega, kako se bo gibalo število okuženih, je odvisno, kako se bodo ukrepi sproščali. Če bo slika ugodna, prvi paket sproščanja ukrepov lahko pričakujemo že prihodnji ponedeljek, je napovedala vodja strokovne skupine ministrstva za zdravje prof. Bojana Beovič. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 14:25 14.april 2020.

    se pa čudim, kako je lahko ta t.i. virus, če sploh obstaja, ker recimo lukašenko trdi, da pri njih še nihče ni umrl zaradi tega, ampak zaradi kroničnih bolezni ... a ni to zanimiv podatek ... no čudim se, kako ...prikaži več leako taka zadeva v nekaj tednih okuži cel svet ... oprostite ampak meni to ni logično ... se opravičuje, če sem bebec, ampak edina možnost je , da je nekaj padlo iz zraka , ker frekvenca gibanja ne more po vseh državah tako hitro to sprožit, ... nekaj ne štima

  • Avatar praufo
    praufo 13:56 14.april 2020.

    pa sej to zdravstvo nateguje v nedogled, ... pa čokuženi bolni, umrli, kaj ... ne vem zakaj vse ne zaprete za pol leta, vklučno s štacunam, pa naj folk pocrka ... umret od lakote je težja smrt, huda plučnica pa ...prikaži več samo mal zapiš , pa je ... očitno se mormo matrat, to je komanda, ker elita se boji za svoje zdravje , da se kra tresejo