Danes protestno stresajo ulice

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Danes se bo ob 17. uri na Kongresnem trgu začel protest, ki ga sprožajo napovedane privatizacije in dokapitalizacije bank, varčevalni ukrepi, rezultati obremenitvenih testov in korupcija.
Oglej si celoten članek

Protestniki se zbirajo prek strani na Facebooku Shod proti korupciji in za javni interes, na kateri je v nekaj dneh gotovo udeležbo napovedalo okoli 500 ljudi. “Boj proti korupciji je lahko zgolj boj proti prevladi zasebnega interesa nad javnim, torej boj proti kapitalizmu,” so prepričani protestniki.

Shod so podprle nekatere vidnejše vstajniške skupine, tudi študenti. Na proteste pozivajo tudi pod sloganom Denar ljudem, ne bankam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:05 13. December 2013.

    Zapomnimo si dragi moji Pajdaški kapitalizem, katerega generator in podpornik je Alenka Bratušek (lutka kučana in zoki pingvina) s celotno …

  • 10:47 13. December 2013.

    Včeraj dopoldne so se te kurbe na NLB že fotrale na naš račun.Pripeljali so im pladnje polne dobrot, PA KAKŠNE.Seveda, …

  • 10:30 13. December 2013.

    naše banke so postale predrage...kaj nebi bilo bolje zapreti banke ,denar pa dati revežem in firmam ki so v minusih?? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.