Slovenija
1 ogledov

Danes protestno stresajo ulice

banka NLB Boštjan Tacol
Danes se bo ob 17. uri na Kongresnem trgu začel protest, ki ga sprožajo napovedane privatizacije in dokapitalizacije bank, varčevalni ukrepi, rezultati obremenitvenih testov in korupcija.

Protestniki se zbirajo prek strani na Facebooku Shod proti korupciji in za javni interes, na kateri je v nekaj dneh gotovo udeležbo napovedalo okoli 500 ljudi. “Boj proti korupciji je lahko zgolj boj proti prevladi zasebnega interesa nad javnim, torej boj proti kapitalizmu,” so prepričani protestniki.

Shod so podprle nekatere vidnejše vstajniške skupine, tudi študenti. Na proteste pozivajo tudi pod sloganom Denar ljudem, ne bankam.

Komentarjev 9
 • Avatar stoychi
  stoychi 16:05 13.december 2013.

  Zapomnimo si dragi moji Pajdaški kapitalizem, katerega generator in podpornik je Alenka Bratušek (lutka kučana in zoki pingvina) s celotno vladno ekipo je pogreb Slovenije. Seveda je bil generator in podpornik tega istega pajdaškega kapitalizma tudi Ivan Jansha in Borut ...prikaži več Pohar. Oni nas zadolžujejo po 5% obrestni meri samo zato, danas lahko še naprej v našem imenu kradejo in še naprej prikrivajo dejansko stanje bančnih kraj. Lahko bi dobili kredit od ECB po 0,25% meri, vendar potem bančne kraje ne bi bile več možne. Zapomnimo si, Edina rešitev za nas je, da ne priznamo njihovih bančnih dolgov in da jih pošljemo vse v zapore od kučana, janše pa do bratuškove, vse guvernerje narodne banke in ostalih državnih bank, vse, ki so z bančnimi krediti prevzemali državna podjetja. To je Edina rešitev, vse ostalo je pogreb države. Dajmo na demonstracijah 19. decembra pred parlamentom pozovimo policiste in vojsko, da se nam pridružijo in prevzemimo oblast. Druge rešitve dragi moji

 • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 10:47 13.december 2013.

  Včeraj dopoldne so se te kurbe na NLB že fotrale na naš račun.Pripeljali so im pladnje polne dobrot, PA KAKŠNE.Seveda, zdaj lahko naprej kradejo.

 • privat 10:30 13.december 2013.

  naše banke so postale predrage...kaj nebi bilo bolje zapreti banke ,denar pa dati revežem in firmam ki so v minusih?? Tudi ko banke dobijo denar bodo nadaljevale svojo delo v zgubo ,kar pomeni da vsekakor to ni rešitev! Naj pride ...prikaži več trojka ...mi ne rabimo parlamenta niti vlade!!