Ruparjev protest potekal drugače, to je razlog

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Rupar je preko Facebooka udeležence pozval, naj pred Državnim zborom in pred RTVS stresejo sol. Pripel je tudi zemljevid trase, po kateri so hodili protestniki.
Oglej si celoten članek

V Ljubljani je ponovno potekal protestni shod Ljudske iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober. Gre za že peti tovrstni protest, na katerem upokojenci na čelu s Pavlom Ruparjem v prvi vrsti zahtevajo boljše pokojnine.

Ena skupina se je zbrala pred parlamentom na Trgu republike, druga pa pred RTV Slovenija. Rupar je v ponedeljek napovedal, da tam pričakuje 10 tisoč ljudi, zaenkrat kaže, da jih je bilo precej manj od napovedanega. Je pa bilo v množici opaziti voditelja na nacionalni televiziji Jožeta Možino

Rupar je preko Facebooka udeležence pozval, naj pred Državnim zborom in pred RTVS stresejo sol. Pripel je tudi traso, po kateri bodo hodili protestniki. 

xxx

Rupar je napovedal, da bodo najavili tudi poziv k prenehanju plačevanja RTV naročnine zaradi nedavne odločitve Ustavnega sodišča.

Protest ne bo zadnji, je obljubil. Odpravili se bodo tudi v Bruselj, je pred časom napovedal. Prepričan je, da bodo tam dobili primerne sogovornike. 

Zmotil jih je tudi zakon o dolgotrajni oskrbi, ki da je na hitro sestavljen in nevreden branja. 

Na najavo vlade, ki namerava dvigniti pokojnine, se Rupar požvižga, saj da to pri 500 evrih pomeni le 7 do 8 evrov, božičnica pa je le miloščina. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 102

  • 07:43 15. Oktober 2023.

    https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/smo-v-dobi-populistov-ki-sejejo-strah-uprimo-se-jim-kolumna

  • 07:42 1. Junij 2023.

    Pričakujem odgovor Zveze upokojencev Slovenije kot edine legitimne institucije kakšno je mnenje upokojencev Slovenije . Nespodobno je ,da upokojence hujska …

  • 07:33 1. Junij 2023.

    Ruparjev upokojenec z dežnikom grozil novinarki...Kje je bila policija ? Zakaj ne zaščitijo državljane pred Ruparjevo drhaljo in janšisti . …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.