Slovenija
11812 ogledov

Ruparjev protest potekal drugače, to je razlog

Protest upokojencev v Ljubljani Žurnal24
Rupar je preko Facebooka udeležence pozval, naj pred Državnim zborom in pred RTVS stresejo sol. Pripel je tudi zemljevid trase, po kateri so hodili protestniki.

V Ljubljani je ponovno potekal protestni shod Ljudske iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober. Gre za že peti tovrstni protest, na katerem upokojenci na čelu s Pavlom Ruparjem v prvi vrsti zahtevajo boljše pokojnine.

Ena skupina se je zbrala pred parlamentom na Trgu republike, druga pa pred RTV Slovenija. Rupar je v ponedeljek napovedal, da tam pričakuje 10 tisoč ljudi, zaenkrat kaže, da jih je bilo precej manj od napovedanega. Je pa bilo v množici opaziti voditelja na nacionalni televiziji Jožeta Možino

Rupar je preko Facebooka udeležence pozval, naj pred Državnim zborom in pred RTVS stresejo sol. Pripel je tudi traso, po kateri bodo hodili protestniki. 

Rupar je napovedal, da bodo najavili tudi poziv k prenehanju plačevanja RTV naročnine zaradi nedavne odločitve Ustavnega sodišča.

Protest ne bo zadnji, je obljubil. Odpravili se bodo tudi v Bruselj, je pred časom napovedal. Prepričan je, da bodo tam dobili primerne sogovornike. 

Zmotil jih je tudi zakon o dolgotrajni oskrbi, ki da je na hitro sestavljen in nevreden branja. 

Na najavo vlade, ki namerava dvigniti pokojnine, se Rupar požvižga, saj da to pri 500 evrih pomeni le 7 do 8 evrov, božičnica pa je le miloščina. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 101
 • Avatar Leon
  Leon 07:42 01.junij 2023.

  Pričakujem odgovor Zveze upokojencev Slovenije kot edine legitimne institucije kakšno je mnenje upokojencev Slovenije . Nespodobno je ,da upokojence hujska pravnomočno obsojena oseba zaradi goljufije .

 • Avatar Leon
  Leon 07:33 01.junij 2023.

  Ruparjev upokojenec z dežnikom grozil novinarki...Kje je bila policija ? Zakaj ne zaščitijo državljane pred Ruparjevo drhaljo in janšisti . Zakaj oblast tolerira takšna nasilna dejanja ?

 • Toni 06:24 01.junij 2023.

  Lois, glede na vašo starost, je vaš besedni zaklad zelo skromen in vaši komentarji zelo neprimerni. Res, blagor nam s takimi upokojenci, ki ne znajo drugo kot žaliti in zmerjati. Upam si trditi, da vaši otroci in vnuki ne vedo ...prikaži več za te vaše 'junaške' komentarje.

Sorodne novice