Danes smo ga dočakali tudi Slovenci

Foto: EPA
Foto: EPA
Pokemon Go je uradno na voljo tudi v Sloveniji. Po številnih objavah na socilanih omrežjih je evforija zajela tudi Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Aplikacija Pokemon Go, ki se je povzpela na vrh lestvic iOS App Store in Google Play je od sobote zjutraj tudi uradno na voljo v 26 novih evropskih državah. Med njimi je tudi Slovenija, zato smo sprehajalci na ulicah lahko že videli prve uporabnike.

Gre za zanimivo igro, kjer se uporabniki podajo na pot v resničen svet, s pomočjo pametnih telefonov pa iščejo like s popularne risanke Pokemon. Aplikacija je bila v ZDA, Avstraliji in Novi Zelandiji na voljo že 6. julija in požela nepredstavljiv uspeh. V ZDA si jo je denimo že prvi dan naložil vsak dvajseti lastnik pametnega telefona s sistemom Android. Kot smo pisali, je aplikacija po porabljenih minutah prehitela celo Facebook, Snapchat in Twitter.

Japonski proizvajalec igralnih konzol in iger Nintendo si zato lahko le mane roke. Zaradi njegove igre Pokemon Go za pametne telefone so se delnice družbe dvignile v nebo. V četrtek so na borzi po poročanju STA v Tokiu pridobile več kot 16 odstotkov.

Preberite še:

Več gibanja, a nevarnosti na ulicah

Nekateri igrico zelo zagovarjajo, saj ima tudi pozitivne učinke. Uporabniki  med igranjem ne sedijo doma, ampak se podajo ven na svež zrak. Tako se srečujejo z drugimi ljudmi in se veliko več gibajo. Po podatkih proizvajalcev Jawbone UP, ki spremlja aktivost uporabnikov, se je gibanje igralcev Pokemon Go zelo povečalo, saj so naredili za skoraj 63 odstotkov korakov več kot sicer.

Po drugi strani pa je lahko igrica zelo nevarna, če uporabniki niso dovolj previdni. Zato prihajajo številna opozorila o tem, da med igranjem ne smemo prečkati ceste, naj ne motimo privatnih zemljišč in naj ne hodimo v trgovino le zato, da najdemo Pokemona. Prišlo je tudi do nekaj incidentov, prometnih nesreč zaradi aplikacije, ena tolpa pa je denimo s pomočjo igrice ropala uporabnike.

Tukaj si ga lahko naložite

Naval novih uporabnikov je bil v soboto dopoldan tako velik, da se je igrica večkrat “sesula” in jezila igralce. Nekateri so imeli težave z nalaganjem, ali je sploh niso mogli naložiti. Igrica je sicer brezplačna tako v Play Store TUKAJ kot v App Store TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • max
    10:57 18. Julij 2016.

    Ko sem jaz pred leti videval zmaje, so me takoj poslali na terapijo k psihiatru. <br />Tele bumbarje danes pa …

  • 06:54 18. Julij 2016.

    http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/07/17/ekskluzivno-putin-zabranio-pokemon-go-u-rusiji-zbog-povezanosti-sa-cia-om/

  • 06:43 18. Julij 2016.

    Kot,da ni že dost nesreč zarad pisanja SMS in telefoniranja med vožnjo,bo zdej še tole dodalo k negativni statistiki??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.