Danes sonce, v sredo nova pošiljka snega

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dopoldne bomo še prekriti z oblaki, popoldne pa nas bo že grelo sonce, topleje bo. A že v sredo lahko pričakujemo novo snežno pošiljko.
Oglej si celoten članek

Veter bo danes oslabel in do popoldneva popolnoma ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Sicer pa s severnimi vetrovi k nam doteka precej hladen in bolj suh zrak. Jutri bo na Primorskem delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno, na severu bo naletaval sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -8, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -11, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V torek zjutraj bo delno jasno, čez dan pa se bo pooblačilo. V noči na sredo in v sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, tudi po nižinah večinoma kot sneg. Pričakujemo lahko od pet do deset centimetrov nove snežne odeje.

Nevarnost snežnih plazov

Danes dopoldne bo še pihal močan severni do severovzhodni veter. Pod Karavankami bo dosegal hitrosti od 80 do 100 km/h. V visokogorju Julijcev in zahodnih Karavank je velika nevarnost snežnih plazov.

Na cestah mirno

Po pestri noči na cestah večjih posebnosti ni, sneg in burja sta se umirila. Še opozorilo: na Ptuju, v centru mesta, bo zaradi prireditve med 11. in 17. uro popolna zapora ulic ter oviran promet na cesti Ptuj - Hajdina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.