Slovenija
2 ogledov

Danes sonce, v sredo nova pošiljka snega

Sneg Saša Despot
Dopoldne bomo še prekriti z oblaki, popoldne pa nas bo že grelo sonce, topleje bo. A že v sredo lahko pričakujemo novo snežno pošiljko.

Veter bo danes oslabel in do popoldneva popolnoma ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Sicer pa s severnimi vetrovi k nam doteka precej hladen in bolj suh zrak. Jutri bo na Primorskem delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno, na severu bo naletaval sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -8, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -11, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V torek zjutraj bo delno jasno, čez dan pa se bo pooblačilo. V noči na sredo in v sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, tudi po nižinah večinoma kot sneg. Pričakujemo lahko od pet do deset centimetrov nove snežne odeje.

Nevarnost snežnih plazov

Danes dopoldne bo še pihal močan severni do severovzhodni veter. Pod Karavankami bo dosegal hitrosti od 80 do 100 km/h. V visokogorju Julijcev in zahodnih Karavank je velika nevarnost snežnih plazov.

Na cestah mirno

Po pestri noči na cestah večjih posebnosti ni, sneg in burja sta se umirila. Še opozorilo: na Ptuju, v centru mesta, bo zaradi prireditve med 11. in 17. uro popolna zapora ulic ter oviran promet na cesti Ptuj - Hajdina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.