Danes začela veljati nova pravila za uporabo mask

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Veljati je začel odlok o izvajanju športnih dejavnosti, ki ga je vlada dopolnila z obvezno uporabo zaščitnih mask za gledalce na športnih prireditvah.
Oglej si celoten članek

Odlok o izvajanju športnih dejavnosti, ki v drugih delih ostaja nespremenjen, se bo sicer podaljšal do vključno 6. junija.

Za nadzor uporabe mask pri gledalcih bodo odgovorni organizatorji tekmovanj, določene pa so izjeme za mlajše od 15 let, ki bodo na tekmah z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki.

Izjema velja tudi za športnike in strokovne delavce v športu pri izvajanju športnih dejavnosti. S spremembo uporaba zaščitnih mask za športnike in strokovne delavce v športu ni več obvezna, vendar samo ob neposrednem izvajanju športnih dejavnosti, kot so denimo treningi v dvorani pri kolektivnih športih.

Uporaba zaščitne maske ni obvezna tudi za osebe, ki izvajajo individualno športno vadbo, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj treh metrov, je sporočilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Spremembe odloka so začele veljati danes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 11:35 28. Maj 2021.

    Ta pravilo že dolgo ne pije vode. Nošenje mask na prostem, na zraku in soncu je hodo mimo, tudi za …

  • 11:07 28. Maj 2021.

    Potrebna razdalja je bila na začetku določena en meter, ker pri kričanju lahko letijo kapljice pol metra stran predno padejo …

  • 09:45 28. Maj 2021.

    Sem iz Prekmurja, in prejšnjo soboto je bilo kot "po starem", Prekmurje je žuralo, gostilne so bile polne, ljudje so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.