Slovenija
38215 ogledov

Danes začela veljati nova pravila za uporabo mask

nošenje mask na prostem Saša Despot
Veljati je začel odlok o izvajanju športnih dejavnosti, ki ga je vlada dopolnila z obvezno uporabo zaščitnih mask za gledalce na športnih prireditvah.

Odlok o izvajanju športnih dejavnosti, ki v drugih delih ostaja nespremenjen, se bo sicer podaljšal do vključno 6. junija.

Za nadzor uporabe mask pri gledalcih bodo odgovorni organizatorji tekmovanj, določene pa so izjeme za mlajše od 15 let, ki bodo na tekmah z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki.

Izjema velja tudi za športnike in strokovne delavce v športu pri izvajanju športnih dejavnosti. S spremembo uporaba zaščitnih mask za športnike in strokovne delavce v športu ni več obvezna, vendar samo ob neposrednem izvajanju športnih dejavnosti, kot so denimo treningi v dvorani pri kolektivnih športih.

Uporaba zaščitne maske ni obvezna tudi za osebe, ki izvajajo individualno športno vadbo, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj treh metrov, je sporočilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Spremembe odloka so začele veljati danes.

 
Komentarjev 8
  • Ender3 11:35 28.maj 2021.

    Ta pravilo že dolgo ne pije vode. Nošenje mask na prostem, na zraku in soncu je hodo mimo, tudi za trdne zagovornike epidemiološke stroke.

  • endrug 11:07 28.maj 2021.

    Potrebna razdalja je bila na začetku določena en meter, ker pri kričanju lahko letijo kapljice pol metra stran predno padejo na tla. Nato so podaljšali na meter in pol. Ko so angleži uvedli oddaljenost 6 čevljev, so naši popravili na ...prikaži več dva metra. Od kod pa sedaj 3m razdalje? Iz nujnega enega kvadratnega metra (preko realnih treh kvadratov) za vsako osebo se ta površina poveča na skoraj 30 kvadratnih metrov. Zakaj nas zafrkavajo in tako omejujejo? A odločajo res sami nesposobneži?

  • miha077 09:45 28.maj 2021.

    Sem iz Prekmurja, in prejšnjo soboto je bilo kot "po starem", Prekmurje je žuralo, gostilne so bile polne, ljudje so plesali, žurali, se objemali, pili skupaj, tisoče ljudi je pričakalo nogometaše. Glede na to kako nas že več kot leto ...prikaži več dni strašite z tem virusom, bi v naslednjih dneh/tednih moral biti pokol v Prekmurju. A veste kaj? Dam roko v ogenj da ne bo NIČ in tega vas je strah, ker bodo vaše laži in nategovanje z distanciranjem, omejevanjem, odvzemanjem svobode končno prišle na dan!