Darujete lahko tudi nekdanje tolarje

Foto: Žurnal24 Pomoči potrebnim lahko v zbiralnike še vedno podarite tolarje, saj za zamenjavo
Rdeči križ. Zbiralnike za prostovoljne prispevke praznijo redno, sprejemajo tudi tolarske bankovce.
Oglej si celoten članek

“Zbiralnike Rdečega križa za prostovoljne prispevke sem opazil na več koncih na Obali – na bankah in v trgovinah, ob tem pa videl, da od postavitve nihče ne skrbi zanje, saj so notri še tolarji,” je opozoril bralec.

Na Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Piran so nam pojasnili, da zbiralnike prostovoljnih prispevkov vestno praznijo tudi po uvedbi evra, pri čemer spremljajo hitrost njihovega polnjenja. “Ljudi smo javno pozvali, naj darujejo tudi staro valuto, ki jo nato nesemo na banko. Tam nam jo zamenjajo v protivrednost evra,” so povedali. Časovne omejitve za zamenjavo tolarskih bankovcev v evre namreč ni.

Pobirajo dvakrat na leto
V zbiralnikih se v Piranu tako vsakokrat nabere od 20 do sto evrov. Kot nam je povedal Sergio Bergamasco, sekretar OZRK Izola, pa v zbiralnike poleg slovenskih tolarjev prejemajo različne račune, pogodbe, bombone in celo smeti. “Denar pobiramo dvakrat na leto. Če bi ga bilo več, bi ga seveda večkrat,” je pristavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.