Slovenija
13 ogledov

Darujete lahko tudi nekdanje tolarje

Pomoči potrebnim lahko v zbiralnike še vedno podarite tolarje, saj za zamenjavo Žurnal24 main
Rdeči križ. Zbiralnike za prostovoljne prispevke praznijo redno, sprejemajo tudi tolarske bankovce.

“Zbiralnike Rdečega križa za prostovoljne prispevke sem opazil na več koncih na Obali – na bankah in v trgovinah, ob tem pa videl, da od postavitve nihče ne skrbi zanje, saj so notri še tolarji,” je opozoril bralec.

Na Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Piran so nam pojasnili, da zbiralnike prostovoljnih prispevkov vestno praznijo tudi po uvedbi evra, pri čemer spremljajo hitrost njihovega polnjenja. “Ljudi smo javno pozvali, naj darujejo tudi staro valuto, ki jo nato nesemo na banko. Tam nam jo zamenjajo v protivrednost evra,” so povedali. Časovne omejitve za zamenjavo tolarskih bankovcev v evre namreč ni.

Pobirajo dvakrat na leto
V zbiralnikih se v Piranu tako vsakokrat nabere od 20 do sto evrov. Kot nam je povedal Sergio Bergamasco, sekretar OZRK Izola, pa v zbiralnike poleg slovenskih tolarjev prejemajo različne račune, pogodbe, bombone in celo smeti. “Denar pobiramo dvakrat na leto. Če bi ga bilo več, bi ga seveda večkrat,” je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.