Davčna razume vreme

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Davčna uprava zaradi vremenskih razmer podaljšala rok za oddajo vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine.
Oglej si celoten članek

Rok za oddajo vloge bi sicer potekel 5. februarja, vendar so z Davčne uprave RS (Durs) sporočili, da je rok zaradi vremenske ujme podaljšan do 10. februarja.

Zavezanci lahko tako te vloge oddajo po pošti, osebno na davčnem uradu ali elektronsko prek sistema eDavki do vključno 10. februarja. Obrazec vloge je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, zavezanci pa ga lahko natisnejo tudi s spletne strani davčne uprave.

Za vsakega naslednjega večja

Davčne olajšave za otroke znižujejo davčno osnovo ter posledično znesek davka, ki ga je treba plačati. Urejene so progresivno, tako da je olajšava za vsakega naslednjega otroka večja kot za predhodnega.

Na Dursu zavezancem svetujejo, naj se pred oddajo vloge s svojimi družinskimi člani dogovorijo glede uveljavljanja posebne olajšave, pri tem pa si lahko pomagajo s programom za testni izračun dohodnine na spletni strani Dursa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.