Slovenija
35 ogledov

Davčna razume vreme

Durs Anže Petkovšek
Davčna uprava zaradi vremenskih razmer podaljšala rok za oddajo vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine.

Rok za oddajo vloge bi sicer potekel 5. februarja, vendar so z Davčne uprave RS (Durs) sporočili, da je rok zaradi vremenske ujme podaljšan do 10. februarja.

Zavezanci lahko tako te vloge oddajo po pošti, osebno na davčnem uradu ali elektronsko prek sistema eDavki do vključno 10. februarja. Obrazec vloge je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, zavezanci pa ga lahko natisnejo tudi s spletne strani davčne uprave.

Za vsakega naslednjega večja

Davčne olajšave za otroke znižujejo davčno osnovo ter posledično znesek davka, ki ga je treba plačati. Urejene so progresivno, tako da je olajšava za vsakega naslednjega otroka večja kot za predhodnega.

Na Dursu zavezancem svetujejo, naj se pred oddajo vloge s svojimi družinskimi člani dogovorijo glede uveljavljanja posebne olajšave, pri tem pa si lahko pomagajo s programom za testni izračun dohodnine na spletni strani Dursa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.